Patria Credit IFN SA deschide un punct de lucru în Tulcea

Și finanțează producătorii agricoli și micile afaceri cu până la 120.000 de lei, fără garanții

  • Una dintre cele mai experimentate instituții de microfinanțare din țară, Patria Credit IFN SA, deschide un punct de lucru în Tulcea
  • Patria Credit finanțează producătorii agricoli și micile afaceri locale, cu până la 120.000 de lei, fără avans și fără garanții
  • Oferta de deschidere: 3 luni fără comision de analiză (20 mai – 31 iulie 2021)
Află mai multe detalii Solicită acest serviciu

Tulcea, 20 mai 2021

Producătorii agricoli și micile afaceri din județul Tulcea au începând de luna aceasta noi oportunități de a-și susține și crește afacerile. Una dintre cele mai experimentate instituții financiare de microcreditare din România, Patria Credit IFN SA, vine în Tulcea pentru a oferi suport producătorilor agricoli și micilor afaceri. 

Județul Tulcea are un potențial de business ridicat pentru zona de microfinanțare, cu o populație de 200 000 de locuitori, peste 8.100 producători agricoli și aproape 1.500 de firme mici si mijlocii. Mai mult, suprafața agricolă este generoasă -  364 000 ha de teren arabil, pășuni, 7400 ha viță de vie, 760 ha de livadă  - și producțiile importante - cca 70.000 de tone de legume pe an. Am decis, astfel, să deschidem o agenție Patria Credit în această zonă pentru a pune umărul la dezvoltarea comunității prin sprijinirea întreprinzătorilor din Delta Dunării. Putem contribui, și am demonstrat acest lucru în toate zonele din țară unde activăm, la extinderea terenului lucrat, la creșterea producției realizate și a productivității, la tehnologizarea micilor ferme și la susținerea și manifestarea spiritului antreprenorial local. Și toate acestea vor spori bunăstarea comunității și afacerile locale vor fi mai puternice și mai stabile.” a menționat Raluca Andreica, Director General Patria Credit IFN SA.

Finanțări fără hârtii și garanții

Analiza și aprobarea creditului la Patria Credit IFN respectă tiparele microcreditării: clienții primesc suma solicitată fără a fi nevoiți să facă un dosar stufos, fără garanții clasice cerute pe un flux standard de bancă, tehnologia de creditare specifică având la bază o analiză personalizată a bugetului fermierului, tipul de cultură și ciclul de producție. 

Mergem noi la ei, pe câmp, în solar, cu cizmele de cauciuc în portbagaj. Angajații noștri sunt oamenii locului, gospodari, bine ancorați în comunitate. Noi chiar finanțăm oamenii, nu hârtiile. Ne uităm la o afacere în contextul social și familial – cum cheltuiește persoana respectivă, pe ce cheltuiește, ce bunuri are în gospodărie, facem o evaluare personalizată. Legumicultorii nu țin contabilitatea pe calculator, iar bugetul afacerii și cel al familiei se confundă adesea. Nu punem o grilă în care trebuie să se încadreze cei finanțați. Astfel, reușim să îi finanțăm pe cei care nu sunt interesanți pentru bănci”, mai spune Raluca Andreica.

Cu aproape 20 de ani de experiență și expertiză în finanțarea a peste 15.000 de producători agricoli, Patria Credit deține o tehnologie de creditare specifică și adaptată oricărui tip de afacere agricolă, finanțând orice formă de organizare a producătorilor agricoli, cu rate personalizate, atunci când sunt obținute venituri, la recoltă. 

Am dat deja primele credite în județul Tulcea și vom fi mereu pe teren, în piețe, pe câmp și la bazar, acolo unde producătorii agricoli și micii antreprenorii au nevoie de noi. Este modelul de lucru al Patria Credit pe care îl vom aplica și aici în Tulcea. Documentația pentru credit este redusă și în cca 3 zile de când dosarul este complet antreprenorii vor primi un răspuns privind aprobarea creditului. Creditele noastre pot fi folosite pentru achiziţia de mărfuri, materii prime, salarii, achitare restanţe la bugetul de stat, investiţii de tot felul - achiziţii şi îmbunătăţiri imobiliare - echipamente sau utilaje impozite și taxe. Avem și o ofertă de Bun Venit – zero comision de analiză – și îi invit pe cei care doresc să ne cunoască, să ne facă o vizită în agenția din Piața Independenței nr 1, aripa Est chiar în Casa de Cultura a Sindicatelor ” a declarat Gabriel Munteanu, Director Agenția Patria Credit Tulcea.

Produsele oferite de Patria Credit sunt simple și accesibile, abordarea instituției financiare în finanțare fiind „finanțăm oamenii, nu hârtiile” lucru care înseamnă: puține documente, aprobare rapidă și înțelegerea în profunzime a specificului fiecărei producții sau afaceri.

Cele mai căutate produse Patria Credit sunt:

  • Creditul EaSi cu garanție asigurată de Uniunea Europeană, în cadrul căruia suma acordată poate ajunge până al 120.000 lei, pe 5 ani, disponibil producatorilor agricoli si afacerilor mici.
  • Creditul Roditor pentru producători agricoli: până la 60.000 de lei fără garanții reale, creditare pe 5 ani, plata la recoltă. Se ține cont de valoarea reală a veniturilor și banii pot fi folosiți pentru nevoi diverse: investiții, capital de lucru și mixt. Altfel spus, cu banii obținuți poți face plăți pentru lucrări agricole, poți cumpăra semințe, îngrășăminte, fertilizatori, motorină, material pentru construcție solar, animale de reproducție, pentru lapte sau îngrășat, echipamente și utilaje, chiar și teren agricol. Prin programul EaSI cu garanție europeană, valoarea creditului poate fi exinsă la 120.000 de lei.
  • Creditul Prosper pentru afaceri mici: până la 45.000 de lei credit, chiar pentru afacerile la început de drum, cu minim 3 luni de a activitate; suma poate crește la 60.000 de lei pentru afaceri care pot aduce garanții reale.

Întreaga gamă de produse pentru producătorii agricoli și micile afaceri poate fi consultată pe www.patriacredit.ro și în Agenția Patria Credit Tulcea din Piața Independenței nr 1, aripa Est chiar în Casa de Cultură a Sindicatelor.

Pentru detalii pr@patriabank.ro sau telefonic la 0724 288 851