Parteneriat Paypoint si Patria Credit

Paypoint și Patria Credit anunță semnarea parteneriatului pentru serviciul de colectare plăți rate credit.

Mai multe detalii Solicită acest serviciu

Bucureşti, 22 septembrie, 2010 – PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail şi Patria Credit IFN, cea mai mare instituţie nebancara de microfinanţare din România, anunţǎ semnarea unui parteneriat pentru serviciul de colectare plăţi rate credit.
De acum, clienţii Patria Credit IFN S.A pot efectua prin intermediul reţelei de terminale PayPoint plata în numerar a ratelor aferente creditelor contractate la Patria Credit. Pentru fiecare credit contractat, Patria Credit oferă gratuit tuturor clienţilor câte un voucher sau card, prevăzute cu cod de bare, conţinând informaţii unice de identificare a respectivului credit. În vederea efectuării plăţilor lunare, clienţii instituţiei financiare nebancare se pot prezenta la unul din numeroasele puncte de plată PayPoint, unde vânzătorul se va ocupa de scanarea codului de bare şi încasarea în numerar a banilor. Procesarea tranzacţiei se realizează simplu, sigur şi rapid, plata ratei de credit fiind confirmată  prin eliberarea unei chitanţe cu toate detaliile tranzacţiei.
„Prin semnarea acestui contract, PayPoint îşi diversifică portofoliul partenerilor pe segmentul serviciilor financiare. Venim în întâmpinarea clienţilor Patria Credit cu un sistem de plată a ratelor disponibil în peste 4800 de locaţii la nivel naţional, magazine de proximitate cu program prelungit de lucru. Cu sigurantă, prin reducerea substanţială a timpului alocat plăţii ratelor şi lipsa costurilor suplimentare, PayPoint reprezintă o soluţie practică pentru plata ratelor de credit. Plăţile efectuate pentru serviciile financiare sunt poate cel mai des asociate nevoii de siguranţă, încredere şi transparenţă, nevoi cărora PayPoint le răspunde cu succes”, a declarat Mugur Dogariu, Managing Director, PayPoint România.
,,Noul sistem de plată a ratelor de credit contractate la Patria Credit este un serviciu gratuit oferit de instituţia noastră şi vine în întampinarea clienţilor noştri, prin flexibilitate, modernitate şi operativitate. Calea de pionierat pe care Patria Credit o parcurge, prin pătrunderea în zone slab bancarizate este marea provocare pentru noi şi vrem să continuăm procesul de dezvoltarea a Patria Credit căutând soluţii adecvate de realizare a planului strategic menit să răspundă unei necesităţi vitale a societăţii româneşti, anume atragerea unor zone geografice şi sociale, neactivate înca, în circuitul economic, prin facilitarea accesului la servicii financiare. Patria Credit vine în sprijinul microfinanţării, acest segment al economiei ce contributie la dezvoltarea zonei rurale a României şi a clasei de companii mici şi foarte mici.”– a declarat Bogdan Merfea, Director General Patria Credit.

***


Despre PayPoint
În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare.
În prezent, PayPoint are încheiate contracte cu 33 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 26 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi. Astfel:  sectorul de plăţi pentru utilităţi (GDF SUEZ Energy România; E.ON Gaz Distribuţie; E.ON Gaz România; Petrom Distribuţie Gaze; Congaz; E.ON Moldova Furnizare; Enel Energie; Enel Energie Muntenia; Electrica Furnizare Transilvania Nord; Electrica Furnizare Transilvania Sud; Electrica Furnizare Muntenia Nord; Apa Nova Bucureşti, ApaVital Iaşi; Aquatim); sectorul de telecomunicaţii şi comunicaţii prin cablu (Cosmote România, Vodafone România; Romtelecom; UPC România; Zapp; Boom TV; Akta TV); sectorul financiar-bancar (Allianz-Tiriac Asigurări; Citibank România; EOS KSI România; GE Money; Patria Credit).

PayPoint oferă de asemenea servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Cosmote, Orange, Vodafone şi Zapp), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internaţional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home).

În anul financiar 2009-2010, au fost procesate peste 5,5 milioane de tranzacţii colectare plăţi facturi, volum de aproape şase ori mai mare decât cel înregistrat anul precedent, media lunară de tranzacţionare fiind de aproximativ 685 000 tranzacţii.

Despre Patria Credit IFN S.A
Patria Credit IFN S.A are ca acţionari majoritari pe Romanian American Entreprise Fund (RAEF) şi Balkan Accession Fund (BAF).
Patria Credit acordă credite pentru segmentul de microîntreprinderi din zona urbană şi rurală şi pentru segmentul reprezentat de agricultorii din zona rurală. Valoarea împrumuturilor acordate clienţilor în 2010, la 31 august a.c, de Patria Credit este de cca. 11 milioane euro, cu o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu  150%  ca volum şi cu 230% ca număr de credite.

La 31 august 2010 Patria Credit avea un număr total de clienţi de cca. 8600, din care persoane juridice (microîntreprinderi) si producători agricoli de cca. 3800 şi de cca. 4800 de persoane fizice.

Vrem să ne extindem şi să creştem dar în acelaşi timp vrem să păstrăm expunerile şi riscurile într-o marjă rezonabilă. Una din priorităţile noastre rămâne menţinerea unei calităţi bune a portofoliului. Modelul nostru de business presupune mentenanţa continua cu clienţii activi, ceea ce ne permite evaluarea permanentă a capacităţii de rambursare a clienţilor noştri.

Avem în prezent o reţea naţionala formată din 35 unităţi teritoriale, din care numai în anul în curs au fost deschise 13 unităţi noi (5 unităţi în urban şi 8 în rural) iar strategia noastră de dezvoltare cuprinde extinderea reţelei la 41 de unităţi, până la sfârşitul anului în curs.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

S.C. PayPoint Services S.R.L.                   Patria Credit IFN S.A   
Mara Popescu                                              Camelia Raileanu
PR Specialist                                                Manager Marketing & PR