Dorim să contribuim activ la transformarea comunităților rurale cu toată dedicarea, angajamentul și cunoștințele pe care le-am dobândit în cei peste 20 de ani de când lucrăm în comunitățile rurale.
CONTEXT:
România se confruntă cu provocări formidabile în ceea ce privește creșterea favorabilă a incluziunii.
CINE SUNTEM:
Activitatea Fundației se concentrează pe trei direcții:
TENDINȚE LA NIVEL EUROPEAN:
Comunitățile rurale & fermierii – perspectiva europeană & a consumatorilor
3 obiective UE de dezvoltare rurală pe termen lung
1. Rural românesc are un foarte mare potențial, uman și agricol, si este capabil să atragă noi fermieri și să genereze dezvoltarea unei comunități rurale vibrante
2. Antreprenoriatul social & inovarea socială în mediul rural pot contribui la dezvoltarea comunităților și la creșterea incluziunii sociale, economice și financiare. Reducerea sărăciei în zonele rurale implică schimbări structurale și contribuie la sporirea productivității și la rezistența sectorului agricol.
3. Tehnologiile digitale au un potențial ridicat de a permite dezvoltarea sectorului agricol din mediul rural, de a reconfigura în mod semnificativ lanțurile valorice alimentare și de a contribui în mare măsură la sisteme alimentare mai productive, mai rezistente și mai transparente.
CE NE PROPUNEM:
Conștientizăm decalajul dintre urbanul și rural și nevoia reducerii sărăciei, precum și importanța păstrării autenticității și vibrației unice a satului românesc.
Credem că ruralul românesc se poate dezvolta prin învățare, prin creșterea abilităților antreprenoriale ale comunității și prin suport & inovare socială.
Promovarea agriculturii digitale alături de noi tehnologii pot reduce impactul climatic, crește rezistența și competitivitatea, fiind un pas către o agricultură de bază mai eficientă, mai productivă și mai avantajoasă economic.
Vom contribui la transformarea comunităților rurale cu toată dedicarea, implicarea și cunoșțintele acumulate în cei peste 15 ani de când suntem în sânul comunităților rurale. Și vom căuta parteneri care își doresc același lucru.
PROIECTELE NOASTRE:
Unul dintre proiectele noastre de referință este Studiul asupra Impactului socio-economic al microfinanțării, ce a fost realizat în 2022.
Peste nouă din zece clienți ai Patria Credit IFN au investit sumele împrumutate de la această instituție financiară nebancară pentru a-și dezvolta mica lor afacere, arată studiul „Impactul socio-economic al microfinanțării oferite de Patria Credit IFN SA în comunitățile rurale și în urbanul mic”, realizat de Fundația Patria Credit, cu finanțarea Patria Credit IFN SA și a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).
Principalele concluzii ale studiului se găsesc aici.